Lock

Pădureanca

Lock

Pădureanca este o nuvelă scrisă de Ioan Slavici și publicată pentru prima dată în anul 1884, în ziarul „Tribuna” din Sibiu. Opera este o nuvela psihologică denumită și „dramă a opțiunii” și este inspirată de evenimentele din anul 1873, mai exact de epidemia de holeră, moment în care autorul și-a și pierdut cei doi părinți.

Tema abordată de autor în cadrul acestei nuvele este comună cu cea a celorlalte opere care poartă semnătura lui Slavici, astfel că și în acest text se vorbește despre dragoste și căsătorie în contextul vieții rurale. Cu toate acestea, În Pădureanca se remarcă o puternică schimbare de registru în realismul lui Slavici, de la idilic la tragic, precum și de la etnografic și social la psihologic și etic.

Dacă nu ai reușit încă să citești această operă, însă ai nevoie de un rezumat complex care să te ajute să înțelegi subiectul, profesorii noștri îți pun la dispoziție un material care prezintă pe scurt evenimentele esențiale petrecute pe parcursul celor douăzeci și două de capitole ale nuvelei. De asemenea, aici vei găsi fișa de lectură a nuvelei.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Pădureanca

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 01/30/2023
    Scris de Elev in clasa a 9-a