Moara cu noroc

Nuvela Moara cu noroc, scrisă de Ioan Slavici, a fost publicată în anul 1881, în volumul „Novele din popor”. Opera este considerată o nuvelă psihologică, de factură realistă, accentul fiind pus pe construcția personajelor și conflictul interior al acestora. De asemenea, textul scoate în evidență consecințele nefaste pe care le au dorința de îmbogățire și depășirea condiției sociale cu orice preț, având astfel un rol moralizator.

Fiind o operă inclusă în programa pentru examenul de Bacalaureat, trebuie să ai în vedere toate detaliile importante, iar pentru a-ți facilita pregătirea, echipa Liceunet a elaborat acest eBook. Vei găsi o prezentare a celor mai semnificative momente care compun nuvela, vei afla care sunt trăsăturile de caracter ale lui Ghiță, Ana, Pintea sau bătrâna și cum evoluează relația de familie după ce Ghiță se împrietenește cu Lică Sămădăul, conflictele nuvelei, dar și cum evidențiază autorul lumea satului ardelenesc. De asemenea, vei putea citi o fișă de lectură a operei, un rezumat pe momentele subiectului, detalii despre perspectiva narativă, dar vei găsi și care sunt pașii pentru scrierea unui comentariu sau a unui eseu care respectă baremul de la examenul de Bacalaureat. Totodată, pentru a-ți fi mai ușor să reții detaliile semnificative, ți-am pregătit un material care conține cele mai semnificative secvențe ale nuvelei.

Acest eBook a fost structurat sub forma unui portofoliu pe care îl poți consulta de fiecare dată când ai câte o nelămurire legată de această nuvelă, chiar de pe tabletă sau telefonul mobil.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Moara cu noroc

[63]
Review-urile utilizatorilor
 • 01.03.2016
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Eseul este destul de bun, însă am găsit o greşeală. După cum am citit, nuvela are 17 capitole, ci nu 12 după cum scrie în eseu. Mulțumesc!
 • 07.04.2015
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Referatul este foarte bun, meritand nota 10 si ceea ce este scris m-a ajutat sa inteleg ce trebuia sa scriu la Simularea BAC-ului.
 • 04.05.2022
  Întreg materialul este conceput într-un mod ușor de înțeles și asimilat. Felicitări! Vă mulțumesc frumos!
 • 23.01.2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Ma ajuta foarte mult!