Moara cu noroc

Nuvela Moara cu noroc, scrisă de Ioan Slavici, a fost publicată în anul 1881, în volumul „Novele din popor”. Opera este considerată o nuvelă psihologică, de factură realistă, accentul fiind pus pe construcția personajelor și conflictul interior al acestora. De asemenea, textul scoate în evidență consecințele nefaste pe care le au dorința de îmbogățire și depășirea condiției sociale cu orice preț, având astfel un rol moralizator.

Fiind o operă inclusă în programa pentru examenul de Bacalaureat, trebuie să ai în vedere toate detaliile importante, iar pentru a-ți facilita pregătirea, echipa Liceunet a elaborat acest eBook. Vei găsi o prezentare a celor mai semnificative momente care compun nuvela, vei afla care sunt trăsăturile de caracter ale lui Ghiță și cum evoluează relația de familie după ce acesta se împrietenește cu Lică Sămădăul, dar și cum evidențiază autorul lumea satului ardelenesc. De asemenea, vei putea citi o fișă de lectură a operei, momentele subiectului, perspectiva narativă, dar vei găsi și care sunt pașii pentru scrierea unui comentariu de nota 10.

Acest eBook a fost structurat sub forma unui portofoliu pe care îl poți consulta de fiecare dată când ai câte o nelămurire legată de această nuvelă, chiar de pe tabletă sau telefonul mobil.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Moara cu noroc

[17]
Review-urile utilizatorilor
 • 06.10.2015
  Mi-a fost de folos. Multumesc!
 • 30.04.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Recomand acest eseu, este de nota 10!
 • 09.09.2019
  Multumesc mult. Mare ajutor! Sunteti minunati! Echipa de profesori este extraordinara! Toate cele bune! Cristina
 • 18.07.2019
  Foarte folositor.