Rezumat pe capitole

Mara Rezumat pe capitole

Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, echipa Liceunet îți pune la dispoziție și un fragment din rezumatul pe capitole al romanului Mara de Ioan Slavici:

„În primul capitol, intitulat «Sărăcuții mamei», este prezentat personajul principal, Mara, o precupeață văduvă, săracă, ce are doi copii. Fostul său soț, Bârzovanu, de profesie cizmar, avea patima băuturii. Autorul ne prezintă programul săptămânal al precupeței, care marți dimineața trecea pe malul drept al Mureșului, pentru a merge la piață, iar joi dimineața putea fi găsită pe malul stâng al Mureșului, pentru a-și vinde produsele. Nu pierdea vremea, iar vineri noaptea pleca spre târgul din Arad. Banii proveniți din vânzări îi punea deoparte, pentru educația copiilor. De asemenea, din primul capitol cititorul află că Mara voia să-și trimită fiica la mănăstire, în Lipova. 

În cel de-al doilea capitol, initulat «Maica Aegidia», acțiunea este concentrată asupra copiilor Marei. Persida este primită la mănăstire de către Maica Aegedia. La mănăstire, Persida este vizitată de către fratele său, Trică. Acesta îi povestește cum fusese bătut de către Costi Balcovici, cel care îi ținea locul învățătorului său. Sora sa decide să fugă alături de acesta, pentru a-l scăpa de tratamentul bătăilor, cu o luntre, pe Mureș...”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in