Lock

Modul în care se reflectă o temă într-un roman studiat

Lock

Pentru a te ajuta să scrii un eseu cât mai complex în care să prezinți modul în care se reflectă o temă în romanul Mara de Ioan Slavici, profesorii cu care colaborează echipa Liceunet ți-au pregătit un material redactat într-un limbaj cât mai pe înțelesul unui elev de liceu.

Romanul „Mara”, scris de Ioan Slavici, a fost publicat pentru prima dată în anul 1894, în revista „Vatra”, dar a apărut în volum abia 12 ani mai târziu. Această operă este un roman tradițional de tip obiectiv, deoarece respectă tiparele modului de scris convențional. „Mara” poate fi considerat și un bildungsroman, autorul prezentând evoluția Persidei în cadrul unei călătorii inițiatice, care o transformă dintr-o tânără inocentă într-o femeie matură și stăpână pe sine. De asemenea, opera poate fi considerată un roman realist, deoarece ilustrează lumea locuitorilor dintr-un târg din Ardeal, Radna, la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. 

Romanul dezvoltă tema iubirii, prin pasionanta și totodată zbuciumata poveste de dragoste dintre Persida și Națl, dar putem observa și alte teme, printre care și tema socială. Aceasta este ilustrată de către autor prin descrierea obiceiurilor locuitorilor din Radna, a...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in