Modul în care se reflectă o temă într-un roman studiat

Pentru a te ajuta să scrii un eseu cât mai complex în care să prezinți modul în care se reflectă o temă în romanul Mara de Ioan Slavici, profesorii cu care colaborează echipa Liceunet ți-au pregătit un material redactat într-un limbaj cât mai pe înțelesul unui elev de liceu.

Citind acest fragment de text vei reuși să îți faci o idee despre cum trebuie structurat eseul care prezintă modul în care se reflectă o temă în romanul Mara de Ioan Slavici:

„Viziunea autorului despre lume este în concordanță cu tema dragostei. Autorul a ales perspectiva narativă obiectivă și relatarea la persoana a treia, devenind un narator omniprezent. Astfel, dragostea dintre Persida și Națl este prezentată cititorului prin intermediul unor procedee cum ar fi descrierea sau monologul interior. Autorul are intenția de a transmite un mesaj moralizator prin povestea de dragoste a celor doi, și anume acela că binele învinge cu ajutorul dragostei. Pentru a ilustra tema dragostei, Slavici se folosește și de tehnica planurilor paralele, prezentând medii sociale diferite, precum familia Marei și cea a lui Huber, povestea Persidei și cea a lui Trică, făcând trecerea între planuri prin alternanță.

Consider că romanul „Mara” evidențiază tema iubirii într-un mod inedit, autorul prezentând cele două personaje ... ”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in