Lock

Mara

Lock

Publicat pentru prima dată în anul 1894, romanul Mara este considerat una dintre cele mai reușite opere ale lui Ioan Slavici, tocmai prin prisma faptului că autorul reușește să redea, într-o manieră realistă, lumea locuitorilor dintr-un târg din Ardeal — Radna — la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. 

Întrucât opera este inclusă în programa pentru învățământul liceal, dar și în cea pentru examenul de Bacalaureat, profesorii cu care colaborează echipa Liceunet au inclus într-un singur material toate informațiile semnificative pe care trebuie să le cunoști despre acest roman. Mai exact, vei găsi care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă vei primi cerința de a scrie un comentariu al romanului Mara, vei găsi patru eseuri redactate urmărind reperele menționate în cerința subiectului III de la examenul de Bacalaureat, dar vei putea citi și un rezumat pe capitole al acestei opere.

Prin urmare, dacă vei primi cerința de a scrie un eseu în care să prezinți tema și viziunea despre lume, particularitățile de construcție a unui personaj, relația dintre două personaje, modul în care se reflectă o temă în romanul Mara sau particularitățile romanului, dar și alte tipuri de materiale referitoare la opera lui Slavici, informațiile și explicațiile pe care le găsești aici îți vor fi de mare ajutor. De asemenea, aici vei găsi un eseu cu ajutorul căruia poți observa comparația cu filmul „Dincolo de pod” (1976), film care reprezintă o ecranizare după romanul „Mara” de Ioan Slavici.

Accesând acest eBook îți va fi mult mai ușor să te pregătești pentru ora de limba și literatura română și să înțelegi care a fost mesajul pe care a încercat să îl transmită Ioan Slavici cititorilor prin intermediul acestui roman. Întrucât toate informațiile esențiale sunt incluse într-un singur material, vei putea ține seama noțiunilor pe care trebuie să le aprofundezi mult mai ușor.

În plus, odată ce ai accesat materialul, vei putea reveni ori de câte ori ai nevoie pentru a reciti explicațiile date de profesorii Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Mara

[11]
Review-urile utilizatorilor
 • 07/25/2015
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Un eseu de nota 10 ! Nu poti obiecta ! :))) Good job ;))
 • 10/26/2016
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Este un rezumat foarte bun si bine structurat
 • 06/10/2016
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Exact ce se cere pe foaia de examen.
 • 04/25/2023
  Scris de Elev in clasa a 8-a