Lock

Budulea Taichii

Lock

Budulea Taichii este o nuvelă care îi aparține lui Ioan Slavici și care a fost publicată pentru prima oară în anul 1880, în revista „Convorbiri Literare”. La distanță de doar un an, în 1881, opera a fost inclusă în volumul de debut al autorului, care poartă numele de „Novele din popor”. Publicul a aflat de acest text în anul 1879, în cadrul uneia dintre ședințele Junimii, primind cuvinte de laudă din partea lui Titu Maiorescu.

Opera Budulea Taichii îl are în prim plan pe Mihai Budulea, un tânăr dintr-un sat ardelean, urmărind procesul de maturizare a protagonistului. Detalii despre întreaga evoluție a personajului, tema abordată de autor, un rezumat complex al operei, dar și informații despre alte personaje care iau parte la acțiunea nuvelei vei găsi în paginile acestui eBook. Profesorii noștri l-au elaborat cât mai complex pentru a te ajuta să înțelegi care sunt momentele cheie ale operei, dar și pentru a-ți oferi o sursă de inspirație pentru pregătirea temelor la limba română.

În nuvela Budulea Taichii, perspectiva narativă este subiectivă, ceea ce înseamnă că narațiunea se realizează la persoana întâi, naratorul fiind implicat în faptele narate.

Accesează și citește acest material electronic despre nuvela Budulea Taichii de Ioan Slavici pentru a fi cât mai documentat pentru ora de limba și literatura română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Budulea Taichii

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11/02/2022
    Scris de Profesor de liceu