India Britanică

În această parte a referatului despre India îți prezentăm perioada de dinainte și după colonialismul britanic. Înainte ca britanicii să înceapă să controleze zona, pe imensul subcontinent indian se aflau diferite regiuni cu variate structuri politice, dar care aveau multe similarități culturale și religioase între ele.

Primele eforturi coloniale semnificative au fost conduse de Compania Britanică a Indiilor de Est, o organizație puternică de negustori, care, la apogeul său, a controlat aproximativ jumătate din comerțul global. Interesul inițial al Companiei față de India a fost în mare parte legat de comerț, dar în cele din urmă au început să exercite control direct asupra a variate regiuni, utilizând forță militară sau manipulând politic conducătoriilocali.

Compania a suferit un regres major în timpul Rebeliunii Indiene din 1857, când un număr de nativi indieni din armata Companiei – așa-numiții cipai – s-au răzvrătit împotriva superiorilor lor. Deși Rebeliunea a fost în cele din urmă învinsă de britanici, guvernul Indiei a fost reformat, făcând ca țara să fie condusă direct de coroana britanică în locul Companiei. Această eră este cunoscută drept Rajul Britanic.

Poți citi mai mult despre perioada colonială în India în următoarele pagini ale referatului despre India.