India

Ți-am pregătit aici un ghid tematic despre istoria Indiei. Ghidul cuprinde o prezentare cuprinzătoare despre India înainte, în timpul și după ocupația britanică. Pentru a te ajuta să parcurgi mai ușor referatul, am inclus un dicționar în care găsești explicați termeni cheie privind istoria Indiei.

În prima parte a referatului ne concentrăm pe perioada pre-colonială și pe India Britanică. În timpul Indiei pre-coloniale s-au dezvoltat mai multe imperii, precum Imperiul Mogul sau Imperiul Sikh. Odată cu declinul imperiilor a crescut influența în zonă a Companiei Britanice a Indiilor de Est. Compania a avut la început control asupra comerțului din Indii, urmând ca pe parcurs să obțină și control politic și militar asupra zonei. 

Această influență a companiei britanice a dus la revolta indienilor, revoltă ce a rezultat la îndepărtarea companiei. Însă, în locul acesteia a venit la putere guvernul britanic iar India a devenit oficial colonie britanică. Guvernarea britanică în India e cunoascută sub numele de Rajul Britanic. Rajul Britanic a luat sfârșit în anul 1947, când India a obținut independența. unrol major în lupta pentru independență l-a avut activistul Mahatma Gandhi.

Accesează referatul acesta și învață mai multe despre istoria Indiei.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

India

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.