Lock

Iluminismul

Lock

Iluminismul este una dintre cele mai importante mișcări culturale și sociale din Europa. Iluminismul mai este cunoscut și sub denumirea de Epoca Luminilor sau Epoca Rațiunii. Iluminismul s-a desfășurat după Renaștere.

În prima parte a ghidului răspundem la întrebarea Ce este Iluminismul?. Aici poți afla unde a apărut Iluminismul, în ce state a avut o influență masivă și care sunt unele dintre cele mai importante idei și principii iluministe.

Detaliem apoi rolul pe care ideile iluminste l-au avut în societatea europeană și nu numai. Aceste idei au ajuns până în saloanele unor monarhi importanți ai vremii, precum Ecaterina cea Mare a Imperiului Țarist sau Iosif al II-lea al Imperiului Habsburgic. Aceștia au adoptat unele reforme iluministe în vederea modernizării societății, însă fără a aduce atingere puterii absolute a monarhului. Astfel, a fost dezvoltat un nou mod de guvernare numit despotism luminat.

Totodată, îți prezentăm mijloacele prin care ideile iluministe au fost răspândite în societate. Un rol important în acest sens l-au avut cărțile și în general textele tipărite. Iluminismul s-a răspândit prin intermediul culturii inclusiv în Țările Române!

Citește ghidul acesta și află mai multe despre Iluminism! Cunoștințele dobândite îți pot fi de folos la istorie, dar și la filosofie sau limba și literatura română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Iluminismul

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.