Iliada

Iliada este o epopee atribuită lui Homer și scrisă, cel mai probabil, în perioada cuprinsă între 850 și 750 î. Hr. Opera are la bază războiul Troiei și confruntarea dintre ahei și troieni, fiecare dintre cele două tabere primind ajutor din partea unor zeități precum Apollo, Athena sau Poseidon. După ani de confruntări, victorioși ies aheii datorită lui Ahile care îl ucide pe conducătorul troian în timpul unei lupte.

Dacă ești elev în clasa a XI-a și studiezi disciplina literatură universală, atunci trebuie să știi că printre operele pe care este posibil să le întâlnești în manualul tău școlar se numără și epopeea „Iliada”. În caz că nu ai apucat încă să citești acest text sau dacă nu ai înțeles exact firul evenimentelor, citind eBook-ul pus la dispoziție de profesorii noștri specializați, vei reuși să te pregătești pentru școală.

Accesează materialele destinate operei Iliada și vei afla care sunt temele pe care le abordează epopeea scrisă de Homer, care sunt eroii care se fac remarcați, precum și detalii semnificative despre acțiune.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Iliada

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.