Rezumat

Apărut în anul 1980, „Arta conversației” este cel de-al doilea roman al Ilenei Vulpescu, autoare îndrăgită a literaturii române, care s-a stins din viață recent. Pentru o bună perioadă, ea a activat în timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu, dar, foarte echilibrată, a găsit mereu calea de a se exprima în mod autentic prin intermediul scrisului, fără a se lovi de problema cenzurii.

Opera de față relatează povestea Sînzianei Hangan, o femeie divorțată, de vârstă mijlocie (aproape patruzeci de ani). Ea este medic de profesie și are două fete: Ana (un copil „din flori”, făcut cu un bărbat însurat) și Maria (fiica Sînzianei și a fostului ei soț, un scriitor pe nume Alexandru Bujor). Între cele două fete există o diferență de vârstă substanțială întrucât Maria are deja șaisprezece ani, în timp ce Ana merge încă la grădiniță.

Într-o zi, când Sînziana se întoarce acasă, îl vede pe Pavel, tatăl fiicei mai mici, iar cei doi încep o conversație, cu prilejul căreia aflăm multe despre viața protagonistei. Sînziana a fost educată într-...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in