Comentariu

...

Tema

Tema poeziei este un aspect de o importanță majoră în revelarea viziunii artistice a autorului său. Aceasta trebuie identificată având ca punct de pornire elemente precum: motivele literare întâlnite în text, cât și mesajul poetic transmis. 

Exemplu

Tema poeziei surprinde moartea ca destinație finală și inevitabilă a vieții. Această preocupare tematică a autoarei este transmisă prin imagini cu rol de simbol, care exprimă trecerea prin viață a eului liric și viziunea poetică asupra vieț…

...

Interpretarea versurilor

Analiza versurilor este partea cea mai semnificativă a eseului, deoarece aceasta relevă felul în care noi, cititorii, ne raportăm la conținutul poeziei. Această interpretare este una personală, însă întotdeauna raportată la elemente de conținut, precum: mijloacele artistice, figurile de stil, imaginile artistice și mesajul transmis de către poet. 

Exemplu

Privită ca un monolog, poezia transpune ideile, gândurile și sentimentele eului liric cu o onestitate brută, dar cu o tonalitate gravă, prin intermediul unui limbaj ambiguu, încăr…

...

Figuri de stil

Limbajul poetic este aspectul care plasează opera lirică a unui scriitor în unicitate, din punct de vedere literar. În cazul poeziei Ilenei Mălăncioiu, limbajul artistic este bogat în figuri de stil, în special în metafore, și este extrem de bogat în semnificații. Limbajul se caracterizează prin simplitate, ambiguitate, profunzime a sensurilor.

Exemplu

Limbajul poetic utilizat în acest poem gravitează în jurul metaforei. Autoarea abordează tema vi…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in