Lock

Hoțul de cărți

Lock

„Hoțul de cărți” este denumirea celui mai cunoscut roman al autorului australian Markus Zusak. Opera a fost publicată în anul 2005 și a fost tradusă în 63 de limbi devenind astfel bestseller internațional. În anul 2013, povestea a fost ecranizată, numele lungmetrajului fiind același cu al cărții.

Opera spune povestea lui Liesel Meminger, o adolescentă care trăiește în Germania condusă de naziști și care este separată de părinți și dată spre adopție. În noua familie, fetița învață să citească, iar astfel descoperă minunatul univers al cărților. Tot mai atrasă de lectură, Liesel fură din cărțile pe care naziștii le incendiau și ordonau a fi distruse.

Informații despre întreaga poveste a lui Liesel, dar și despre deznodământul acestui roman vei găsi în rezumatul pe care echipa Liceunet ți-l pune la dispoziție. De asemenea, dacă ai nevoie de o versiune cât mai detaliată a poveștii, poți accesa rezumatul pe capitole.

Totodată, vei putea citi detalii despre personaje (caracterizarea lui Liesel), precum și o fișă de lectură care te va ajuta să reții mult mai ușor informațiile esențiale despre romanul „Hoțul de cărți” de Markus Zusak. Nu în ultimul când, relevante pentru înțelegerea textului sunt temele și mesajul, motiv pentru care am dedicat o pagină doar pentru acest subiect.

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei putea citi accesând acest eBook:

În drum spre casă, Hans descoperă cartea furată de Liesel. Îi promite, însă, că nu-i va spune nimic Rosei. Apoi, schimbă două țigări pe autobiografia lui Hitler, „Mein Kampf”. Deși autoritățile îl anunță că nu i se va permite să devină membru de partid, lui Hans nu-i pasă de această veste. Din contră, consideră că scăpase de o mare problemă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Hoțul de cărți

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.