Roman de analiză psihologică

Eseul prin care profesorii Liceunet au demonstrat că romanul Concert din muzică de Bach de Hortensia Papadat-Bengescu este unul care te va ajuta să înțelegi evoluția personajelor, dar și stilul autoarei. Parcurgând acest text, vei știi cum trebuie structurat un eseu de acest gen și vei reuși să își reamintești detaliile semnificative despre această operă.

„Concert din muzică de Bach” este un roman obiectiv, balzacian, de analiză psihologică publicat de Hortensia Papadat-Bengescu în anul 1927. Acesta este al doilea volum din seria supranumită „Ciclul Halippilor”, continuând povestea începută în romanul „Fecioarele despletite” (1925). Datorită măiestriei cu care autoarea surprinde evoluția psihologică a personajelor sale, romanul este una dintre cele mai bune opere ale Hortensiei Papadat-Bengescu, Eugen Lovinescu descriind romanul ca fiind un „deschizător de drumuri”. „Concert din muzică de Bach” este primul roman citadin, roman prin care este marcată nașterea unei literaturi românești moderne, urbane.

Romanul psihologic se caracterizează prin urmărirea dramei interioare a personajelor și expunerea acesteia prin tehnici narative specifice genului cum ar fi: analiza psihologică, int…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in