Rezumat

Concert din muzică de Bach, opera scrisă de Hortensia Papadat-Bengescu se numără printre textele pentru care noi am creat un rezumat de nota 10. Așadar, dacă vei studia acest roman la școală, echipa Liceunet s-a gândit la o modalitate de a te ajuta să îți îmbunătățești performanțele școlare și îți pune la dispoziție rezumatul operei. Citindu-l îți va fi mult mai ușor să îți reamintești secvențele semnificative din Concert din muzică de Bach și să răspunzi corect la toate întrebările din manualul tău de limba și literatura română.

Narațiunea urmărește evoluția a trei grupuri de personaje principale: familia Elenei Hallipa-Drăgănescu, casa doctorului Rim și casa prințului Maxim. Acestora li se alătură două personaje-reflector, Mini și Nory, două doamne din înalta societate ce poartă rolul de mesagere, fiind cele care prin vizitele lor în casele mai sus amintite transmit noutățile despre celelalte personaje.

Elena Drăgănescu-Hallipa este soția milionarului afacerist din domeniul industriei, George Drăgănescu. Mariajul acestora s-a produs din dorința Elenei de a se răzbuna pe fostul ei logodnic, prințul Maxim pentru a o fi părăsit, fermecat fiind de sora vitregă a Elenei, Mika-Lé. Relația dintre Elena și George nu este una bazată pe iubire, ci este rezultatul unui calcul rațional. Elena Drăgănescu-Hallipa joacă un rol central în roman, ea fiind organizatoarea concertului din muzică de Bach. De fapt, Elena este binecunoscută în rândul burgheziei Bucureștilor ca o mare iubitoare de muzică clasică, aceasta organizând în saloanele sale serate muzicale în fiecare joi și două concerte anuale de mare amploare.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in