Concert din muzică de Bach

Concert din muzică de Bach este unul dintre romanele scrise de Hortensia Papadat-Bengescu și publicat pentru prima oară în anul 1927. Opera este cea de-a doua din ciclul Hallipilor, numit astfel după membrii familiei care se află în centru acțiunii, și continuă povestea începută în volumul începută în „Fecioarele despletite” (1925). 

Întreaga acțiune a romanului se derulează în jurul unui concert din muzică de Bach, eveniment organizat de Elena Hallipa-Drăgănescu, la care sunt invitate numai personalități din înalta societate a Bucureștiului. Principalele teme pe care Hortensia Papadat-Begnescu le exploatează sunt arivismul, lipsa de tradiții și snobismul burgheziei românești.

Îți va fi mai ușor să înțelegi trăsăturile acestui roman modern, realist, de analiză psihologică, cu ușoare influențe balzaciene, după ce vei citi fiecare dintre eseurile pe care profesorii cu care colaborează echipa Liceunet le-au redactat. Vei afla prin ce se evidențiază această operă, îți vei aminti care sunt cele mai semnificative momente ale acțiunii și vei vedea cum sunt construite portretele personajelor principale. Totodată, vei observa caracterul inovator al acestui roman, fiind primul roman citadin și una din operele marcante ale perioadei interbelice.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Concert din muzică de Bach

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 05.07.2021