Rezumat

Pentru a-ți aminti exact care sunt cele mai reprezentative momente ale romanului realist Moș Goriot de Honoré de Balzac, profesorii noștri de limba și literatura română îți pun la dispoziție un rezumat complex al oprei. Aici vei găsi prezentarea subiectului central al operei scrise de Honoré de Balzac, vei afla care sunt cele trei personaje principale ale textului, iar citind materialul nostru vei putea da cele mai bune răspunsuri la școală. 

„Moș Goriot” este un roman realist, psihologic, publicat în secolul al XIX-lea de către Honoré de Balzac, făcând parte din ciclul Comedia Umană. Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai reprezentative romane ale lui Balzac deoarece prezintă pentru prima dată utilizarea metodei „reparaissant”, tehnică ce presupune dispariția și reapariția unor personaje în mai multe romane.

Inovația literară „repairaissant” este unul din elementele ce l-a consacrat pe Balzac în literatura universală. Romanul este construit în jurul analizei vieții și moravurilor pariziene ale acelor vremuri, fiind studiate în mod particular iubirea paternă necondiționată, dorința de ascensiune socială și stilul de viață extravagant al aristocrației. Narațiunea este una împletită, cuprinzând poveștile a trei personaje: Moș Goriot, bătrânul ajuns în sărăcie din cauza fiicelor sale, Eugène de Rastigna…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in