Moș Goriot

Moș Goriot este un roman realist, obiectiv și psihologic, care poartă semnătura lui Honoré de Balzac. Opera a fost publicată în anul 1835 și face parte din ciclul Comedia Umană. Romanul face o analiză amănunțită vieții și moravurilor pariziene din acea vreme, fiind studiate în mod particular iubirea paternă necondiționată, dorința de ascensiune socială și stilul de viață extravagant al aristocrației.

Acțiunea romanului Moș Goriot de Honoré de Balzac este construită în jurul a trei personaje:  Moș Goriot, Eugène de Rastignac și Vautrin.

Dacă ești elev în clasa a IX-a, Moș Goriot, de Honoré de Balzac, este una dintre operele pe care este posibil să le studiezi în cadrul tematicii „Familia”. Din acest motiv, editorii Liceunet ți-au pregăti mai multe materiale care te vor ajuta să te familiarizezi cu acest text. Vei găsi un rezumat al romanului, o caracterizare a bătrânului Goriot, un material mai complex structurat sub forma unui comentariu, dar și un eseu prin care se demonstrează apartenența la specie a textului.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Moș Goriot

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 23.04.2018
    Scris de Elev in clasa a 11-a
    Consider ca m-a ajutat enorm de mult acest comentariu, este usor de inteles si ,totodata, de retinut. Recomand!
  • 03.12.2019
    Scris de Elev in clasa a 9-a
    Super. Multumesc.