Rezumat

„Homo ludens” este numele unei lucrări filosofice, al cărei autor este Johan Huizinga. Recunoscut drept un clasic al filosofiei istoriei, precum și al istoriei culturii, Huizinga a scris această carte în ultima perioadă a vieții sale, având obiectivul de a descoperi elementul ludic în cultură. Publicată pentru prima dată în anul 1938, opera de față identifică sensul și caracteristicile jocului.

Astfel, pentru Johan Huizinga, jocul este mai vechi decât cultura, aceasta având nevoie de existența elementului ludic pentru a exista. În procesul de identificare a aspectelor ludice în cadrul culturii, autorul analizează jocul ca fenomen cultural în primul capitol al lucrării sale. Cel de-al doilea capitol abordează noțiunea de joc la nivel lingvistic, în timp ce capitolul al treilea vizează jocul ca funcție generatoare de cultură.

Mai departe, autorul abordează jocul în raport cu justiția (capitolul al patrulea), cu războiul (capitolul al cincilea), înțelepciunea (capitolul al șaselea), poezia…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in