Lock

Homo ludens

Lock

Homo ludens este numele unei cărți scrise de către istoricul olandez Johan Huizinga și publicată în anul 1938. Subiectul abordat este jocul, autorul considerându-l o condiție necesară, însă nu suficientă pentru a genera cultură.

Din cartea lui Huizinga aflăm că jocul trebuie să aibă cinci caracteristici importante: să fie gratuit, cu alte cuvinte, libertate, el nu este o viață obișnuită sau reală, jocul este diferit de viața obișnuită atât în ceea ce privește locul, cât și durata, jocul creează ordine și necesită ordine, jocul nu presupune niciun interes material sau vreun profit.

Un fragment din acest text vei găsi și în manualul de limba română pentru clasa a IX-a, astfel că profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un rezumat cu cele mai importante idei ale textului scris de Johan Huizinga. Accesează eBook-ul pentru a descoperi cum sunt stabilite trăsăturile și funcțiile jocului în Homo ludens, dar și pentru a avea mai multe informații care să te ajute să răspunzi corect la cerințele din manualul școlar. Tot aici vei găsi și fișa de lectură a operei.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Homo ludens

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11/12/2019
    Scris de Elev in clasa a 9-a
    .