Hidrografia Europei și a României

Acest material îți oferă informații interesante și utile cu privire la hidrografia Europei și la hidrografia României. Profesorii noștri de geografie au pregătit referatul cu foarte mare atenție și s-au asigurat că vei avea acces la hărți relevante, care te vor ajuta să înțelegi mai bine această lecție importantă.

Accesând acest eBook despre hidrografia Europei și a României, vei afla mai multe despre mările și oceanele mărginașe ale Europei, principalele fluvii, râuri și lacuri de pe continentul nostru, dar și din România, și ghețarii de calotă și montani. Pe lângă toate acestea, vei găsi informații detaliate despre Marea Neagră, Dunăre și Delta Dunării. 

Citește acum referatul „Hidrografia Europei și a României” și te vei descurca mult mai bine la ora de geografie! Acest material îți va fi foarte util, fie că urmează un test la geografie din hidrografia Europei sau hidrografia României, fie că te pregătești pentru examenul de Bacalaureat unde cu siguranță vei avea întrebări de legate de hidrografia României.

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest material:

Lacuri din zonă de câmpie

Lacurile de crov (sărate) – au apărut în urma tasării loessului, apa pânzei de apă freatică iese la suprafață. Sunt întâlnite cu precădere în Câmpia Română (Amara, Movila Miresei) și în Câmpia de Vest.

Limanurile fluviatile – au rezultat prin bararea gurii de vărsare a unui râu într-un alt râu, precum este cazul și în Câmpia Română – Căldărușani, Snagov, Balta Albă. 

Lacuri din lunca și Delta Dunării (litoral)

Limanurile fluviatile – se găsesc în deltă ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Hidrografia Europei și a României

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.