Lock

Mașina timpului de H. G. Wells

Lock

Mașina timpului este primul roman al scriitorului britanic H.G. Wells, fiind publicat pentru întâia oară în anul 1895. Opera a fost adaptată pentru mai multe producții de televiziune și film și a fost folosită ca sursă de inspirație pentru numeroase alte opere de ficțiune.

Acțiunea romanului se concentrează în jurul unui „călător în timp” care inventează o mașină a timpului cu ajutorul căreia ajunge în anul 802.701. Acesta descoperă o lume total schimbată, în care există două categorii de viețuitoare: eloii, ființe androgine care semănau cu copiii, trăiau în grupuri mici și consumau fructe, și morlocii, creaturi care semănau cu maimuțele și care preferau întunericul.

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet te va ajuta să afli întreaga poveste a „călătorului în timp” și să înțelegi mai bine opera lui H. G. Wells.

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest material:

Călătorul în timp cunoaște o femeie pe nume Weena, pe care o salvează de la înec. Între cei doi se naște o afecțiune autentică, iar inventatorul o duce în apropierea ruinelor unui muzeu. Acolo, el găsește o rezervă de chibrituri și realizează că aceasta reprezenta o armă eficientă împotriva morlocilor. Dacă avea să câștige în confruntarea cu aceștia, și-ar fi putut recupera mașina.Conflictul se declanșează, Weena ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Mașina timpului de H. G. Wells

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.