O casă de păpuși de Henrik Ibsen

O casă de păpuși este titlul unei piese de teatru în trei acte al cărei autor este dramaturgul norvegian Henrik Ibsen. Piesa a fost pusă în scenă pentru întâia oară în data de 21 decembrie 1879, la Teatrul Regal din Copenhaga.

 Opera aduce în prim-plan modul în care erau tratate femeile în acea vreme în care societatea era dominată de bărbați, pentru persoanele de sex feminin existând foarte puține posibilități de a se afirma. Acțiunea se petrece într-un oraș norvegian, în ajurul anului 1879, în perioada Crăciunului, iar protagonista este Nora. Aceasta a fost nevoită să împrumute bani ilegal, falsificând semnătura tatălui său, pentru a călători în Italia pentru ca soțul ei bolnav să poată fi vindecat, însă această decizie pare să aibă consecințe asupra căsniciei.

Cu ajutorul rezumatului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet vei înțelege acțiunea piesei O casă de păpuși de Henrik Ibsen și vei putea redacta eseuri bine documentate. De asemenea, aici găsești rezumatul în limba engleză.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

O casă de păpuși de Henrik Ibsen

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.