Rezumat

Hamlet” este o celebră tragedie scrisă de William Shakespeare la finalul secolului al XVI-lea în Anglia. Din informațiile cunoscute până acum știm faptul că reprezentație a piesei a avut loc în anul 1600, la „Globe Theatre”, iar prima publicare, în anul 1603. În țara noastră, prima interpretare pe scenă a piesei a avut loc în anul 1861, la Teatrul cel Mare din București.

Deși opera este structurată în cinci acte, aceasta este o intervenție ulterioară, întrucât autorul nu a organizat astfel textul piesei. Acțiunea are loc în Danemarca, iar protagonistul este Hamlet, prințul, care, după ce-și pierde tatăl, este înlăturat de la tron. Gertruda, fosta regină, se mărită cu fratele răposatului său soț, Claudius. În urma acestor evenimente, Hamlet este cuprins de o nesfârșită melancolie și nimic nu-i putea readuce bucuria.

În ciuda răspândirii informației cum că tatăl lui ar fi fost ucis de un șarpe, Hamlet îl bănuiește pe Claudius, întrucât chiar el era cel care lansase acest zvon. Aflând că stafia regelui fusese observată în repetate rânduri pe terasa din fața palatului, Hamlet dorește s-o vadă și el. Astfel, însoțit de Horatius, cel mai bun prieten, și de Marcellus, un soldat, așteaptă ca aceasta să apară. Într-adevăr, fantoma tatălui său apare și-i dezvăluie totul prințului Hamlet. Claudius fusese, într-adevăr, c…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in