Idei principale

Prezentarea piesei

Piesa Hamlet a fost scrisă de William Shakespeare între anii 1599 și 1602. Acțiunea are loc în Danemarca, iar tema principală a operei este răzbunarea. Prințul Hamlet al Danamercei dorește să se răzbune pe unchiul său Claudius după ce fantoma tatălui său, regele Hamlet, apare și îl anunță că cel care i-a ucis tatăl este însuși Claudius. Acesta și-a ucis propriul frate, devenind moștenitorul tronului și s-a căsătorit regina, rămasă văduvă în urma uciderii regelui. Autorul a avut nevoie de doi ani pentru a scrie și rescrie textul astfel încât să ofere publicului varianta finală, ce urma să rămână una din cele mai importante opere din istoria britanică.

Piesa începe cu Hamlet aflând despre uciderea tatălui său de către unchiul Claudius de la însăși fantoma omului ce a fost omorât.

Hamlet este dornic să se răzbune, însă știe că va avea nevoie de dovezi înainte de a putea acționa. Acesta începe să pretindă că este nebun și ia câțiva actori care să reînsceneze scena morții tatălui său pentru a vedea ce reacție va avea Claudius.

Bănuielile sale se dovedesc a fi adevărate când îl vede pe Claudius terifiat după acea scenă din piesă.

De parcă toate acestea nu erau de ajuns, dragostea lui Hamlet, ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in