Comentariu

...

Tema

Analiza sau comentariul oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema reflectată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul lucrării „Letopisețul Țării Moldovei”, avem de-a face cu o temă istorică. Există și teme secundare, însă toate derivă din cea principală: istoria Moldovei.

Exemplu

Tema principală a cronicii „Letopisețul Țării Moldovei” este reprezentată de istoria Moldovei – mai exact, o parte a acesteia. Este vorba despre perioada cuprinsă între anii 1359 și 1594. Inform…

...

Rezumatul pe scurt

Recomandăm realizarea rezumatului cronicii lui Grigore Ureche ținând cont de structura textului, și accentuând doar cele mai importante elemente, având în vedere faptul că întinderea textului este destul de generoasă. Astfel, în redactarea acestui rezumat vei stabili cu atenție elementele și întâmplările-cheie.

Exemplu

Ideile principale desprinse din cronica lui Grigore Ureche sunt următoarele: originea comună a românilor (cu toții „de la Râm se trag”), latinitatea limbii române, precum și cea a neamului românesc.
Înainte de a relata …

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in