Fișă de lectură

Titlul operei literare: „Cișmigiu et comp”

Autorul: Grigore Băjenaru

Date despre autor: Grigore Popescu-Băjenaru a fost un scriitor român, autorul unor opere destinate, în primul rând, tinerilor. Născut în data de 13 decembrie 1907 la Periș, Băjenaru a fost fiul profesorului și cunoscutului autor de manuale Ion Popescu-Băjenaru. Acesta apare în unele dintre operele fiului său, care-l imortalizează în postura unui părinte sever, dar iubitor.

Scriitorul a studiat la Liceul Gheorghe Lazăr, experiență imortalizată în „Cișmigiu et comp”. Apoi, a urmat cursurile Universității București, studiind literatură și filosofie. A devenit, la rândul lui, profesor, predând în varii școli de stat, dar și private, după care a ocupat diverse funcții administrative la Primăria din București, precum și la Galeriile de artă. Cele mai cunoscute opere ale sale sunt „Cișmigiu et comp.” Și „Bună dimineața, băieți!”, prima prezentându-l pe autor în postura elevului, iar cea de-a doua, în rolul profesorului.  

Grigore Băjenaru s-a stins din viață în anul 1986, la Craiova.

Alte opere ale aceluiași autor: „Bună dimineața, băieți!”, „Mici povestiri despre oameni mari”, „Banul Mărăcine”, „Grădina înțelepților”

Specia literară: roman

Genul literar:...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in