Eseu

Poezie romantică aparținând perioadei pașoptiste, „Umbra lui Mircea. La Cozia”, de Grigore Alexandrescu, reprezintă una dintre operele literare a căror cunoaștere și lectură sunt necesare pregătirii pentru examenul de Bacalaureat. Pentru a te ajuta să reții mai ușor informațiile legate de această operă literară, am conceput următorul eseu, care cuprinde: date despre operă, semnificația titlului, tema operei, apartenența la romantism, motive literare.

 „Umbra lui Mircea. La Cozia” este titlul unei poezii romantice, specifică perioadei pașoptiste și  scrisă de Grigore Alexandrescu, cunoscut atât pentru poeziile sale, cât și pentru faimoasele fabule. Publicată pentru prima dată în revista „Foaie științifică și literară”, în anul 1844, sub titlul „Umbra lui Mircea”, opera a făcut, mai apoi, parte din volumul „Suvenire și impresii, epistole și fabule”, apărut în anul 1847. 

Titlul poeziei se compune din două sintagme: „Umbra lui Mircea.” Și „La Cozia”, acestea fiind separate printr-un punct. Prima parte a titlului, „…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in