Umbra lui Mircea la Cozia

Umbra lui Mircea la Cozia este o poezie scrisă de către Grigore Alexandrescu și publicată pentru prima dată în anul 1844, în revista „Foaie științifică și literară”, cu un titlu puțin diferit față de actualul - „Umbra lui Mircea”. În anul 1847 textul a fost inclus în volumul „Suvenire și impresii, epistole și fabule”, prilej cu care se definitivează și titlul.

Poezia este una pașoptistă romantică și are ca temă istoria și glorificarea trecutului, fiind considerată o odă închinată celui mai longeviv domnitor al Țării Românești, Mircea cel Bătrân. Prin tema abordată, Umbra lui Mircea la Cozia devine una dintre operele reprezentative pentru literatura română. 

Întrucât opera se regăsește în programa pentru limba și literatura română, este important să cunoști toate detaliile semnificative despre acest text al lui Grigore Alexandrescu. Citind eseurile incluse în acest eBook vei reuși să înțelegi semnificația versurilor, vei putea scrie o fișă de lectură și vei ști să prezinți argumentele pentru care textul este unul pașoptist, de factură romantică. Totodată, vei afla care sunt principalele informații pe care trebuie să le conțină un comentariu despre poezia Umbra lui Mircea la Cozia.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Umbra lui Mircea la Cozia

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.