C. Verbele auxiliare | Auxiliary verbs

Verbele auxiliare în limba Engleză sau „Auxiliary verbs” sunt o categorie aparte de verbe care sunt folosite la formarea unor forme și timpuri verbale noi.

Pentru o bună înțelegere a acestui subiect, profesorii noștri îți propun un capitol complet care tratează în detaliu formarea și conjugarea verbelor auxiliare acolo unde este cazul.

Accesează subcapitolul Conjugarea verbelor auxiliare în Engleză pentru a avea acces la exemple și tabele care te vor ajuta să înțelegi mai ușor această parte a materiei.

Dacă, în plus, dorești să-ți îmbunătățești fluența și nivelul de limba Engleză pentru a obține cele mai bune rezultate la această limbă, te îndemnăm să accesezi chiar acum această lucrare.

La fel ca și în limba română, Engleza are un număr de trei verbe auxiliare:

  • BE;
  • HAVE;
  • DO.

Pe lângă funcția predicativă pe care o pot îndeplini, acestea, după cum indică și numele, vor ajuta la alcătuirea unor forme și timpuri verbale.

Conjugare: Be | Do | Have

Do

Este verbul auxiliar care va ajuta la alcătuirea formelor de negativ și interogativ la  Present Simple și Past Simple. Acest lucru se va întâmpla chiar dacă verbul principal din propoziție este DO.

 

Present Simple
Write(+)(-)(?)
Singular

I write

You write

He/he/It writ

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in