Lock

H. Infinitivul și Gerunziul

Lock

După cum probabil ai observat deja, în limba engleză există anumite verbe care sunt urmate de to sau de gerunziu (-ing): English Gerund or Infinitive.

Acest lucru se întâmplă din cauză că nu pot exista două verbe in aceiași propoziție, la același timp verbal.

De aceea, noi am conceput acest capitol pentru ca tu să poți vedea diferențele dintre acestea (English Gerund or Infinitive) și să le poți utiliza în mod adecvat.

În limba engleză, există anumite instanțe în care predicatul verbal este urmat de către un alt verb care este:

fie la infinitiv, precedat de to

I want to go to the park.

fie la gerunziu, terminat în -ing.

I like playing tennis.

Acest lucru se întâmplă deoarece nu pot exista două verbe la același timp verbal în aceeași propoziție, fără a crea confuzie.

Astfel, aceste forme (împreună cu Participiul) se numesc forme impersonale ale verbului, neputând deține funcția de predicat al unei propoziții și neavând categoriile gramaticale de mod, timp și număr.

Mai mult decât atât, aceste verbe vor deveni, de regulă, substantive și vor avea funcția de subiect sau complement a verbului în cauză.

Folosirea corectă a Infinitivului

Din păcate, nu există rețete fixe pentru a putea face aceste deosebiri și a putea utiliza gerunziul și infinitivul în mod adecvat.

De aceea, în cele ce urmează, îți vom prezenta câteva reguli gramaticale generale care te pot ajuta în momentul folosirii acestor verbe, în special a „infinitives in English”.

Infinitivul constituie forma de

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in