Cuvinte de legătură

Cuvintele de legătură, sau conectori în limba engleză, respectiv linking words/ connectors in English grammar sunt importante, deoarece leagă diferite propoziții sau părți de vorbire între ele și oferă sens și cursivitate unui text, scris sau vorbit.

Sunt similare cu prepozițiile în sensul că nu au nici ele funcție sintactică în propoziție.

Pot fi coordonatoare și subordonatoare și în cele ce urmează poți citi explicațiile noastre însoțite de multe exemple pentru a înțelege cum să folosești corect cuvintele de legătură în engleză.

 

Conjuncțiile/the English conjunction reprezintă partea neflexibilă de propoziție care indică raporturi de coordonare sau subordonare a două sau mai multe propoziții. La fel ca și în cazul prepozițiilor, conjuncțiile nu pot avea funcție sintactică în propoziție.

 

Conjuncțiile coordonatoare sunt acel tip de conjuncții care leagă părți de propoziție cu aceeași funcție, cum ar fi and sau but. De aceea este foarte important ca atunci când le folosim, să ne asigurăm că aceste părți de propoziție sunt identice.

Spre exemplu, va fi incorect să enunțăm o propoziție de tipul I like playing tennis and to eat chocolate. Urmând regula de mai sus, ambele verbe vor avea același timp sau formă: I l...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in