Evaluarea Națională | Pregătire și Subiecte Rezolvate

Aici vei găsi materiale calitative (rezolvări pentru 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 și restul sesiunilor) pentru elevii de Gimnaziu, mai ales pentru cei care se pregătesc pentru examenul de Evaluare Națională. Dacă te-ai hotărât să începi din vreme pregătirea pentru Evaluarea Națională, te sfătuim să accesezi link-urile de mai jos.

În curând, pe pagina noastră vei găsi subiecte rezolvate conform baremului care te vor ajuta să-ți îmbunătățești perfomanțele școlare pentru toate materiile din care susții la sfârșitul clasei a 8-a examenul de Evaluare Națională (Limba Română și Matematică) și Ghiduri realizate de profesorii noștri pentru diferitele tipuri de subiecte.

Pregătire | Evaluarea națională la Limba Română

În plus, tot pe Liceunet găsești ajutor și pentru examenul la matematică. Profesorii noștri au rezolvat subiectele din anul 2015, anul 2016 și de anul acesta de la Evaluarea Națională la matematică și îți pun la dispoziție câteva exemple pe care le poți consulta.

Pregătire | Evaluarea națională la Matematică

Citește următoarele ghiduri realizate de profesorii de matematică:

Accesează subiectele pentru limba și literatura română și pentru matematică, rezolvă singur cerințele, iar apoi observă cum au rezolvat profesorii aceste cerințe. Astfel, vei ști ce anume mai ai de repetat până la Evaluarea Națională.

Pentru detalii despre legislația care reglementează Evaluarea Națională accesează site-ul Ministerului Educației Naționale.

De asemenea, pentru o mai bună pregătire poți utiliza și rezolvări ale Olimpiadelor școlare.

Iată calendarul desfășurării Evaluării Naționale din 2018

3 - 7 iunie 2019 - Înscrierea la evaluarea naţională
7 iunie 2019 - Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
18 iunie 2019 - Limba şi literatura română - probă scrisă
20 iunie 2019 - Matematica - probă scrisă
21 iunie 2019 - Limba şi literatura maternă - probă scrisă
25 iunie 2019 - Afişarea rezultatelor (până la ora 12)
25 iunie 2019 - Depunerea contestaţiilor (orele 14 - 20)
25-28 iunie 2018 - Rezolvarea contestaţiilor
29 iunie 2019 - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Notă

Conform Ministerului Educației Naționale media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.