Ghid | Ecuații și inecuații

Conform DEX, o ecuație reprezintă o relație matematică între mai multe mărimi cunoscute și necunoscute, valabilă numai pentru anumite valori ale mărimilor necunoscute.

Materialul pregătit de către profesorii noștri de matematică conține atât noțiuni teoretice, cât și exemple și exerciții sau probleme rezolvate complet și pas cu pas cu ajutorul ecuațiilor și inecuațiilor.

În acest material vom studia câteva lucruri despre ecuații și inecuații, noțiuni studiate pe parcursul orelor de matematică din clasele 5, 7 și 8. Vei afla cum se rezolvă ecuațiile și inecuațiile în mulțimea numerelor naturale, în mulțimea numerelor întregi, în mulțimea numerelor raționale și, nu în ultimul rând, în mulțimea numerelor reale.

Primul capitol este intitulat Ecuații care se studiază în gimnaziu, iar în el vom studia ecuații de de gradul întâi și de gradul al doilea.

Al doilea capitol este intitulat Inecuații care se studiază în gimnaziu, unde vom vorbi despre cum rezolvăm o inecuație de gradul întâi, iar ultimul capitol este rezervat Sistemelor de ecuații studiate în gimnaziu.

Pentru primele două capitole, profesorii experimentați de matematică ai echipei Liceunet au pregătit special pentru tine și probleme care se rezolva cu ajutorul ecuațiilor și inecuațiilor, pe care te sfătuim să le urmărești cu mare atenție.

Accesează Ghidul | Ecuații și inecuații destinat tuturor elevilor de gimnaziu și pregătește-te atât pentru orele de matematică de la clasă, cât și pentru examenul final al clasei a 8-a.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Ecuații și inecuații

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.