Lock

Rusoaica

Lock

Rusoaica este cel de-al doilea roman scris de Gib I. Mihăescu, fiind catalogat de către Şerban Cioculescu drept „capodopera” autorului,dar și „o carte europeană, o contribuţie care depăşeşte hotarele literaturii noastre”. Prima apariție a romanului a avut loc în anul 1933, iar de atunci și până în 1948, opera înregistrase deja șase ediții, creația fiind foarte populară, inclusiv printre critici.

Opera poate fi considerată un roman de aventură întrucât prezintă evenimente petrecute la granița basarabeană, dar este și o carte căreia nu îi lipsește elementul erotic. Textul nu este în totalitate ficțiune, autorul precizând la un moment dat că sursa de inspirație a reprezentat-o un eveniment real, scufundarea unor refugiați în apele Nistrului.

Printre căutările populare de pe site pentru acest roman am identificat motivele literare și perspectiva narativă. Două motive literare prezente în romanul Rusoiaca sunt: motivul nopții și cel al soldatului. Perspectiva narativă în romanului lui Gib I. Mihăescu este subiectivă, întrucât narațiunea se realizează la persoana întâi.

Pentru a înțelege cum este acest roman organizat și pentru a-ți reaminti succesiunea faptelor, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un rezumat cu cele mai importante detalii.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Rusoaica

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 01/28/2020
    Un rezumat foarte bun. Multumim!