Lock

Povești la telefon de Gianni Rodari

Lock

Povești la telefon este titlul unei cărți pentru copii al cărei scriitor este italianul Gianni Rodari. În anul 2021, volumul a fost distins cu premiul „Mildred A. Batchelder”, iar în 1970, cu premiul „Hans Christian Andersen”.

Opera a fost publicată pentru întâia oară în anul 1962 și spune povestea domnului Bianchi și a fiicei sale. Nevoit să călătorească foarte des în interes de serviciu, tatăl găsește o soluție pentru a tine legătura cu fiica lui, astfel că, în fiecare seară, la ora 9, o sună pentru a-i spune o poveste înainte de culcare. Întrucât folosea un telefon cu fise, istorisirea trebuia să fie scurtă pentru ca durata să nu depășească echivalentul unei monede.

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine această operă, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un rezumat. Vei afla care sunt subiectele pe care le abordează domnul Bianchi în poveștile pe care le relatează fetiței, precum și alte detalii despre cartea Povești la telefon de Gianni Rodari.

Iată și un scurt fragment din materialul pe care îl vei găsi accesând eBook-ul:

În ciuda stilului ludic în care au fost concepute, poveștile cuprind importante lecții de ordin social și filosofic. Cititorii au remarcat influența marxistă a volumului autorului italian, care a trăit în timpul fascismului și se opunea vehement acestui regim politic. Egalitatea socială și refuzul de a accepta și a te supune pedepselor exagerate și 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Povești la telefon de Gianni Rodari

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.