Elemente de trigonometrie

Acesta este primul capitol al ghidului Trigonometrie și tratează elemente introductive din această ramură a matematicii, având la bază cele 4 funcții trigonometrice, cunoscute încă din clasa a VII-a: sinus, cosinus, tangentă și cotangentă. Deci, în această pagină a eBook-ului vom prezenta elementele de trigonometrie de bază.

Capitolul este împărțit în 3 secțiuni.

În prima secțiune, cea a cercului trigonometric, ți se vor defini funcțiile trigonometrice pe cercul trigonometric și pe axa reală, ți se va da formula fundamentală a trigonometriei și ți se vor prezenta funcțiile sinus și cosinus pe cercul trigonometric în anumite cazuri particulare.

Prin intermediul celei de-a doua secțiune vei putea învăța formulele de reducere la primul cadran, urmând ca mai apoi să înveți câteva formule trigonometrice pentru diferite noțiuni matematice, dintre care amintim formulele pentru suma și diferența a două unghiuri, pentru argumentul dublu, pentru transformarea produselor în sume sau în produse și multe altele.

În această pagină introductivă, ți se amintesc formulele de calcul pentru elementele de trigonometrie principale, adică pentru cele patru funcții trigonometrice de bază: sinus, cosinus, tangentă și cotangentă.

Așadar, consultă cu încredere acest capitol al eBook-ului Ghid | Trigonometrie, nu înainte de a-ți aminti cele patru funcții trigonometrice, mai precis funcțiile sinus, cosinus, tangetă și cotangentă, acestea reprezentând elementele de trigonometrie de bază.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in