Aplicații ale produsului scalar a doi vectori

Dacă în subcapitolul anterior am definit și am prezentat câteva proprietăți pentru produsul scalar a doi vectori, în acest subcapitol vom trata câteva aplicații ale produsului scalar a doi vectori, cum ar fi formula distanței, teorema cosinusului sau rezolvarea triunghiului dreptunghic.

Pe lângă formula distanței pe care o vei putea afla accesând secțiunea Aplicații ale produsului scalar a doi vectori, vei mai putea afla, în paginile următoare, care este teorema cosinusului și cum se rezolvă triunghiul dreptunghic.

În pagina introductivă a secțiunii se prezintă condițiile de perpendicularitate a doi vectori și se dă formula distanței dintre două puncte în plan. Apoi, se prezintă teorema cosinusului și se demonstrează parțial, iar la finalul subcapitolului, vei învăța ce presupune rezolvarea triunghiului dreptunghic, pe cazuri concrete.

Deci, dacă vrei să afli când doi vectori sunt perpendiculari, care este formula distanței dintre două puncte în plan, care este teorema cosinusului sau ce presupune rezolvarea triunghiului dreptunghic, te invităm să citești paginile acestei secțiuni.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in