Calculul razei cercului înscris și a cercului circumscris în triunghi

Accesează cu încredere secțiunea Calculul razei cercului înscris și a cercului circumscris în triunghi din cadrul eBook-ului Ghid | Trigonometrie pentru a-ți aminti care sunt definițiile pentru raza cercului înscris în triunghi și pentru raza cercului circumscris în triunghi, dar și pentru a afla cum se pot determina lungimile acestor două raze cu ajutorul funcțiilor trigonometrice, mai precis, cu ajutorul funcției sin, dar și cu ajutorul ariei și perimetrului triunghiului dat.

La început, îți vei aminti definițiile pentru raza cercului înscris în triunghi și pentru raza cercului circumscris în triunghi, definiții pe care le știai încă din clasa a VII-a.

Apoi, vei vedea cum se determină raza cercului circumscris în triunghi din teorema sinusurilor și cum se află raza cercului înscris în triunghi, cu ajutorul ariei și perimetrului (mai precis, a semiperimetrului) triunghiului.

Nu în ultimul rând, în această pagină, la final, vei găsi și un exemplu în care profesorii noștri de matematică au aflat raza cercului circumscris și raza cercului înscris în triunghiul ABC.

Așadar, pentru a te descurca cât mai bine la orele de geometrie de la clasă, accesează pagina Calculul razei cercului înscris și a cercului circumscris în triunghi și încearcă să afli raza raza cercului circumscris și raza cercului înscris în triunghiul ABC dat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in