Calculul lungimilor unor segmente importante în triunghi și calculul ariilor

În această pagină a ghidului Trigonometrie, vei afla formule pentru calculul lungimilor unor segmente importante în triunghi și a ariilor triunghiurilor oarecare, unele dintre acestea implicând funcțiile trigonometrice introduse în acest eBook, în cadrul paginilor anterioare.

În prima parte, vei afla ce este mediana într-u triunghi și bisectoarea unui unghi, urmând să ți se amintească formula „clasică” de calcul a ariei a unui triunghi oarecare​. 

Calculul ariilor triunghiurilor oarecare presupune determinarea suprafeței acestora.

Pentru calculul ariilor triunghiurilor oarecare, se poate folosi formula ce implică lungimea unei laturi și lungimea înălțimii corespunzătoare acesteia, lungimile a două laturi ale triunghiului și valoarea sinusului unghiului cuprins între aceste laturi sau formula lui Heron, care presupune cunoașterea lungimilor tuturor laturilor triunghiului dat.

În plus, pentru a fi cât mai lămurit în legătură cu calculul ariilor triunghiurilor oarecare, profesorii noștri de matematică ți-au pregătit și exemple ilustrative pentru fiecare tip de formulă introdusă.

Accesează cu încredere secțiunea intitulată Calculul lungimilor unor segmente importante în triunghi și calculul ariilor și învață să aplici corect fiecare formulă furnizată în această pagină a ghidului nostru.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in