Trigonometrie | Ghid

Ești în clasa a XII-a și vrei să te pregătești pentru proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, la disciplina matematică? Sau ești încă în clasa a IX-a, dar vrei să iei note cât mai bune la clasă sau la diverse lucrări scrise sau concursuri școlare din capitolul trigonometrie (clasa 9)?

Dacă vrei să fii cât mai bine pregătit din capitolul Trigonometrie predat în clasa a 9-a, indiferent dacă urmezi profilul mate - info, științele naturii, tehonologic sau pedagogic, accesează acest eBook și citește informațiile pregătite cu deosebită atenție de către profesorii noștri specializați de matematică.

Acest ghid este împărțit în 3 mari capitole.

În primul capitol al eBook-ului, vei învăța noțiuni elementare de trigonometrie de clasa 9; se vor trata elemente de trigonometrie de clasa a 9-a, cum ar fi: definirea celor 4 funcții trigonometrice - sinus, cosinus, tangetă și cotangetă, se va defini cercul trigonometric, se va da formula fundamentală a trigonometriei, vei găsi formule de reducere la primul cadran, dar și alte formule trigonometrice.

Al doilea capitol se ocupă cu aplicații ale trigonometriei. Se va defini produsul scalar a doi vectori și se vor prezenta atât proprietățile produsului scalar a doi vectori, cât și aplicații ale produsului scalar, printre care enumerăm formula distanței dintre două puncte în plan, teorema cosinusului și rezolvarea triunghiului dreptunghic. Apoi, ca și aplicații vectoriale și trigonometrice în geometrie, vom afla care este teorema sinusurilor și cum se rezolvă triunghiurile oarecare. La finalul capitolului, vor fi abordate și alte aplicații ale trigonometriei, dintre care amintim calculul unor linii importante în triunghi, calculul ariilor și formulele de calcul pentru raza cercului înscris în triunghi, dar și pentru raza cercului circumscris triunghiului.

În ultimul capitol, profesorii de matematică au selectat câteva din problemele date la unele sesiuni de Bacalaureat din perioada anilor 2012 - 2015, pentru fiecare din profilele matematică - informatică, științele naturii, tehnologic și pedagogic.

În plus, trebuie să menționăm faptul că noțiunile tratate în acest eBook sunt însoțite de unul sau mai multe exemple ilustrative, iar unele formule sau teoreme sunt și demonstrate, pentru ca tu să înțelegi cât mai bine aceste elemente de trigonometrie elementare.

Așadar, accesează Ghidul | Trigonometrie (clasa 9) și citește noțiunile teoretice pregătite de către profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet, iar apoi rezolvă exemplele din fiecare capitol al eBook-ului pentru a fi cât mai bine pregătit din acest capitol și pentru a lua note cât mai mari la clasă, concursuri școlare sau la proba de matematică din cadrul examenului de Bacalaureat.

Spor la învățat!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Trigonometrie | Ghid

[8]
Review-urile utilizatorilor
 • 22.02.2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bine explicat
 • 30.03.2020
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Multumim
 • 22.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 11-a
 • 18.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a