Limbajul specific, subiectiv

Din fericire, atunci când redactezi un text argumentativ nu ai nevoie de formulări complicate sau de informații greu de reținut. Prin urmare, limbajul folosit de tine trebuie să fie simplu, specific stilului tău personal de exprimare.

Ai grijă să nu cazi într-o extremă și să uiți că aceste texte sunt totuși pentru clasă (teme, teste, teze) sau pentru examenul de Bacalaureat. Acordă o atenție sporită felului în care te exprimi în textul argumentativ și semnelor de punctuație folosite. De asemenea, ironiile sau glumele nu sunt binevenite și pot aduce depunctări.

Iată ce fel de limbaj a abordat o profesoară de limba română pentru redactarea unui text argumentativ despre influența traducerilor asupra literaturii naționale:

„În primul rând, consider că niciodată o operă scrisă într-o limbă străină și tradusă apoi în română nu va fi la fel de „bogată” în înțelesuri precum este atunci când se află în varianta originală. Totuși, trebuie să admitem că ideile, evenimentele și profunzimea personajelor se păstrează și ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in