Structura
Atunci când realizezi un text argumentativ este foarte important să ții cont de câteva reguli foarte importante - una dintre ele este legată de structura pe care acesta trebuie să o urmeze. În capitolul Structura textului argumentativ pentru Bac profesorii noștri de limba și literatura română ți-au explicat, pe înțelesul tău, ce pași trebuie să urmezi pentru a avea un text care să primească nota maximă la examen sau la lucrări și teze.
Așadar, înainte de a scrie propriul tău text argumentativ îți recomandăm să accesezi această pagină pentru a observa toate detaliile legate de structură. În felul acesta te vei asigura că lucrarea ta pentru cerința B a subiectului 1 este corectă, iar nota obținută e tine la Bacalaureat va fi 10.
Citește acest capitol pe care echipa Liceunet ți-l pune la dispoziție și vei ști exact care este structura pe care trebuie să o aibă un text argumentativ (în mare: introducere, argumente, concluzie). În plus vei găsi și alte informații sau explicații care te vor ajuta să redactezi un material cât mai bun.
Fragment din text:
”Structura unui text argumentativ este următoarea: introducere, argumente și concluzie.
1. Introducerea reprezintă ideea de la care se pornește și care trebuie argumentată.
2. Structura textului argumentativ vizează, în al doilea rând, argumentarea,...”