Sfaturi practice

Este foarte important ca după ce ai terminat de scris un text de tip argumentativ să te verifici pentru a vedea dacă ai respectat toți pașii importanți. Structura textului de tip argumentativ, conectorii specifici folosiți și o concluzie pertinentă sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le iei în calcul atunci când faci lectura finală.

Pentru a veni în ajutorul tău, profesorii noștri din echipa Liceunet au alcătuit o listă cu cele mai importante detalii de care trebuie să ții cont. Citește cu atenție elementele menționate la Checklist la finalul textului argumentativ, iar după ce ai terminat de scris textul să te verifici pe baza celor enumerate. Respectând reperele de aici, șansele de a obține punctajul maxim sunt ridicate.

Pentru a te ajuta să te pregătești așa cum se cuvine în vederea susținerii examenului de Bacalaureat, echipa Liceunet.ro s-a gândit că ți-ar fi de mare folos și câteva sfaturi practice de care să ții cont atunci când vei redacta propriul tău text argumentativ.

Așadar, un prim pas important atunci când creezi un text argumentativ este să te asiguri, de fiecare dată când ai de răspuns unei asemenea cerințe, că ai înțeles exact mesajul și știi despre ce trebuie să scrii. Pentru asta îți recomandăm să citești cu atenție enunțul, pentru că din grabă sau din cauza emoțiilor este posibil să omiți să notezi anumite informații pe foaia de examen.

În plus, dacă ai posibilitatea, îți ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in