Respectarea baremului pentru Bacalaureat

La examenul de Bacalaureat de la Limba și Literatura Română, subpunctul al doilea de la primul subiect presupune redactarea unui text argumentativ în care să susții cu opinii personale și exemple un citat sau o anumită idee regăsită în textul primit.

O bună metodă pentru a te familiariza cu structura acestui text este să consulți modelele pe care profesorii noștri le-au redactat pentru a-ți veni în ajutor. Astfel, accesând acest link, vei putea citi zeci de texte care tratează cele mai populare teme întâlnite la examenul de Bacalaureat.

În plus, trebuie să știi că toate textele de pe Liceunet.ro respectă cu strictețe cerințele de la BAC, așa că vei putea învăța cum se rezolvă corect și complet acest subiect.

Respectarea baremului

În vederea primirii celor 20 de puncte care se acordă pentru rezolvarea corectă a acestui subiect, trebuie să te asiguri că ai respectat cerințele impuse. Profesorul corector te poate depuncta pentru că nu ai respectat structura textului argumentativ, nu ai folosit elemente conectoare, nu ți-ai exprimat opinia sau ai făcut câteva greșeli de exprimare.

Iată cum sună cerința pe care au primit-o elevii de clasa a XII-a, de la profilul umanist, la simularea din 2018 a examenului de Bacalaureat.

 

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este importantă sau nu prima impresie pentru începutul unei relații de prietenie, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Dintr-un secol de viaţă de Cella Delavrancea, cât și la experiența culturală/personală.

20 de puncte

În redactarea textului, vei avea în vedere următoarele repere:

– formularea unei opinii faţă de problematica pusă în ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in