Exemplu de text argumentativ

Pe site-ul Liceunet.ro găsești mai multe modele de text argumentativ redactate de profesorii noștri, iar acestea respectă întru totul baremul de la examenul de Bacalaureat. Pentru a-ți forma o idee despre cum trebuie să arate un text de nota 10, am selectat un exemplu de unde te poți inspira. Mai multe exemple găsești aici.

Acest model de text argumentativ este despre un subiect comun, dar și interesant: familia. Argumentarea textului argumentativ are rolul de a te ajuta să te pregătești pentru rezolvarea cerinței B a subiectului I de la examenul de Bacalaureat la limba română. Structura complexă, argumentele însoțite de exemple și conectorii specifici folosiți, fac din acest text argumentativ un material demn de nota 10. Citește acest exemplu de text argumentativ pus la dispoziție de către echipa Liceunet, citește-l și vei fi pregătit să scrii propriile tale astfel de lucrări pentru clasă sau pentru Bac.

Iata cum ar trebui să arate un text de nota 10!

Text argumentativ despre familie | Exemplu

În opinia mea, societatea nu ar putea exista dacă la baza ei nu ar sta familia, această unitate „sine-qua-non”, care constituie nucleul unei comunități. Cu cât o familie este structurată mai armonios, cu atât trăieşte mai bine într-o societate care, la rândul său, este obligată să îi respecte drepturile.

În primul rând, fa...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in