Definiție

La ce este de folos definiția textului argumentativ? La cerința B a subiectului I al examenului de Bacalaureat de la limba și literatura română ți se va cere să scrii un text argumentativ pe o anumită temă sau pornind de la un anumit citat - pentru asta însă, trebuie să știi exact care este definiția și ce presupune scrierea unei astfel de lucrări.

Accesând pagina Definiția textului argumentativ vei ști exact care este semnificația acestei sintagme și ce trebuie să incluzi în lucrarea ta pentru ca nota primită de tine să fie una cât mai mare. Partea bună este că în acest ghid vei găsi o explicație pe înțelesul tău, și nu folosind termeni greoi, conform dicționarului.

Iată și un scurt paragraf din textul pe care îl vei putea citi odată ce ai accesat acest capitol:

Iată o descriere simplă a acestui tip de text: Textul argumentativ reprezintă un text care are ca obiectiv susținerea sau „demontarea” unei ipoteze (o idee) cu ajutorul unor argumente personale și subiective. Ipoteza susținută trebuie argumentată în mod corespunzător, deoarece nu are un caracter incontestabil și este posibil ca profesorul corector să nu fie de aceeași părere cu tine.

În plus, conform definiției, textul argumentativ trebuie să respecte o anumită structură, aceasta reflectându-se și în ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in