Cum se face un Text Argumentativ

Nu ești sigur cum se face un text argumentativ de nota 10? Nu știi cum să începi sau nu cunoști structura unui text argumentativ corect? Nu te îngrijora, în acest ghid online vei găsi ajutor pentru toate întrebările tale legate de textul argumentativ.

În eBook-ul realizat de profesorii noștri experimentați de limba și literatura română vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a realiza un text argumentativ demn de punctajul maxim, conform baremului subiectului II examenului de Bac, indiferent de temă.

Ghidul Cum se face un Text Argumentativ conține o definiție completă, explicații și exemple pentru ca ție să îți fie mai ușor să înțelegi ce presupune acest tip de text. De asemenea, vei găsi structura după care trebuie să îți construiești propriul text argumentativ de nota 10 pentru subiectul 2 al examenului de Bac și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza:

 • o introducere care să capteze atenția corectorului;
 • o argumentare corectă, convingătoare; 
 • o concluzie de nota 10 a textului argumentativ.

În plus, atât argumentarea, cât și celelalte două secțiuni, conțin formulele specifice de exprimare și exemple de conectori ce trebuie folosiți în redactarea unui text argumentativ. Vezi toate detaliile în cuprins! :)

Descarcă acum eBook-ul nostru și vei obtine ajutorul și îndrumările de care ai nevoie pentru a putea alcătui un text argumentativ bun, pe placul profesorilor corectori. Iată și un scurt fragment dintr-un text argumentativ pe care îl poți folosi ca model pentru a scrie propriul tău text argumentativ reușit:

„În concluzie, dincolo de aceste înțelesuri personale ale avuției, bogăția adevărată, dobândită prin truda mai multor generații, se caracterizează prin bun gust, discreție, simplitate, modestie, cultivarea de sine și investirea în educație. Un om bogat, indiferent de avuția sa, materială sau spirituală, are o educație aleasă, este școlit, călătorește cu pasiune, știe să poarte o conversație, nu își arată și nu se laudă cu bogăția sa și, mai presus de toate, este atent la nevoile celor din jurul său ...”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cum se face un Text Argumentativ

[9]
Review-urile utilizatorilor
 • 09.10.2014
  Scris de: Elev in clasa a 10-a
  Foarte bine scris . Ma ajutat mult!
 • 09.10.2014
  Scris de: Elev in clasa a 10-a
  M-a ajutat, stiam despre testul argumentativ, dar cu acest material am aprofundat.
 • 06.03.2016
  Genial !
 • 26.06.2015
  Scris de: Elev in clasa a 12-a
  este un referat de nota 10 care ma ajutat sami creez o imagine asupra subiectului 2 de la bacalaureat