Text Argumentativ | Ghid complet

Nu ești sigur cum se face un text argumentativ corect? Nu știi cum să începi sau nu cunoști structura corectă? Nu te îngrijora, în acest ghid online vei găsi ajutor pentru toate întrebările tale legate.

În eBook-ul realizat de profesorii noștri experimentați de limba și literatura română vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a rezolva cerința demnă de punctajul maxim, conform baremului cerinței B a subiectului I din cadrul examenului de Bacalaureat, indiferent de tema pe care o primești.

Ghidul conține o definiție completă, explicații și exemple pentru ca ție să îți fie mai ușor să înțelegi ce presupune acest tip de text. De asemenea, vei găsi structura necesară obținerii unei note bune la cerința B - subiectul 1 al examenului de Bac și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza:

 • o introducere care să capteze atenția corectorului;
 • o argumentare corectă, convingătoare;
 • o concluzie care te va ajuta să obții punctaj maxim.

În plus, atât argumentarea, cât și celelalte două secțiuni, conțin formulele specifice de exprimare și exemple de conectori ce trebuie folosiți în redactarea materialului. Vezi toate detaliile în cuprins! :)

Descarcă acum eBook-ul nostru și vei obtine ajutorul și îndrumările de care ai nevoie pentru a putea alcătui un material bun, pe placul profesorilor corectori. Iată și un scurt fragment dintr-un text argumentativ pe care îl poți folosi ca model:

„În concluzie, dincolo de aceste înțelesuri personale ale avuției, bogăția adevărată, dobândită prin truda mai multor generații, se caracterizează prin bun gust, discreție, simplitate, modestie, cultivarea de sine și investirea în educație. Un om bogat, indiferent de avuția sa, materială sau spirituală, are o educație aleasă, este școlit, călătorește cu pasiune, știe să poarte o conversație, nu își arată și nu se laudă cu bogăția sa și, mai presus de toate, este atent la nevoile celor din jurul său ...”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Text Argumentativ | Ghid complet

[25]
Review-urile utilizatorilor
 • 17.02.2015
  Scris de Profesor de liceu
  Mi-a plăcut faptul că textul a respectat structura textului argumentativ (cele trei părţi). În ipoteza s-a clarificat foarte bine noţiunea de familie. Citatele din partea de argumentare au fost utile şi au susţinut argumentul. Încheierea a sintetizat conţinutul, reluând ipoteza.
 • 17.04.2015
  Scris de Profesor de liceu
  Scriu o lucrare de specialitate avand aceasta tema si ma bucur mult ca am gasit un material intr-adevar util care este accesibil si elevilor de liceu. Va multumesc mult! Ne ajuta sa clarificam notiunile legate de acest tip de text.
 • 28.05.2022
  Un material foarte bine structurat și explicat.
 • 24.12.2019
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Multumim. Sunteti cei mai buni. Felicitări.