Cum se face un Text Argumentativ

Nu ești sigur cum se face un text argumentativ de nota 10? Nu știi cum să începi sau nu cunoști structura unui text argumentativ corect? Nu te îngrijora, în acest ghid online vei găsi ajutor pentru toate întrebările tale legate de textul argumentativ.

În eBook-ul realizat de profesorii noștri experimentați de limba și literatura română vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a realiza un text argumentativ demn de punctajul maxim, conform baremului subiectului II examenului de Bac, indiferent de temă.

Ghidul Cum se face un Text Argumentativ conține o definiție completă, explicații și exemple pentru ca ție să îți fie mai ușor să înțelegi ce presupune acest tip de text. De asemenea, vei găsi structura după care trebuie să îți construiești propriul text argumentativ de nota 10 pentru subiectul 2 al examenului de Bac și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza:

  • o introducere care să capteze atenția corectorului;
  • o argumentare corectă, convingătoare; 
  • o concluzie de nota 10 a textului argumentativ.

În plus, atât argumentarea, cât și celelalte două secțiuni, conțin formulele specifice de exprimare și exemple de conectori ce trebuie folosiți în redactarea unui text argumentativ. Vezi toate detaliile în cuprins! :)

Descarcă acum eBook-ul nostru și vei obtine ajutorul și îndrumările de care ai nevoie pentru a putea alcătui un text argumentativ bun, pe placul profesorilor corectori. Iată și un scurt fragment dintr-un text argumentativ pe care îl poți folosi ca model pentru a scrie propriul tău text argumentativ reușit:

„În concluzie, dincolo de aceste înțelesuri personale ale avuției, bogăția adevărată, dobândită prin truda mai multor generații, se caracterizează prin bun gust, discreție, simplitate, modestie, cultivarea de sine și investirea în educație. Un om bogat, indiferent de avuția sa, materială sau spirituală, are o educație aleasă, este școlit, călătorește cu pasiune, știe să poarte o conversație, nu își arată și nu se laudă cu bogăția sa și, mai presus de toate, este atent la nevoile celor din jurul său ...”

Click aici pentru a citi eBook-ul acum


Review-urile utilizatorului pentru: Cum se face un Text Argumentativ

Cel mai util pozitiv review

12 din 18 utilizatori consideră acest review util

6 6 6 6 6 6

Foarte bine scris . Ma ajutat mult!

Scris de: Elev in clasa a 10-a

VS.

Cel mai util negativ review

1 din 1 utilizatori consideră acest review util

6 6 6 6 6 6

Modele pentru textele argumentative sunt extraordinare iar explicatii m-au ajutat sa inteleg cum trebuie sa il contruiesc si eu.

Scris de: Elev in clasa a 12-a


12 din 18 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 09.10.2014

Foarte bine scris . Ma ajutat mult!

Scris de: Elev in clasa a 10-a


10 din 13 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 09.10.2014

M-a ajutat, stiam despre testul argumentativ, dar cu acest material am aprofundat.

Scris de: Elev in clasa a 10-a


6 6 6 6 6 6

, 06.03.2016

Genial !


6 din 9 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 26.06.2015

este un referat de nota 10 care ma ajutat sami creez o imagine asupra subiectului 2 de la bacalaureat

Scris de: Elev in clasa a 12-a