Sisteme de ecuații liniare omogene

Cele două părți care compun acest subcapitol îți vor prezenta noțiunile generale ale sistemelor omogene și algoritmii de rezolvare a acestora.

În acest subcapitol al ghidului Sisteme de ecuații liniare vei afla:

  • ce sunt acele sisteme omogene;
  • care este forma generală a unui sistem de ecuații liniare omogene;
  • cum se pot rezolva aceste sisteme omogene.

În cadrul primei părți a acestui capitol vei găsi noțiuni teoretice referitoare la definirea unui sistem omogen, care este diferența dintre sistemele compatibile și sistemele omogene și exemple ilustrative pentru diferite sisteme omogene, în funcție de numărul de ecuații, respectiv de numărul de necunoscute componente sistemului.

Accesând pagina aceasta, vei afla în primul rând cum definim aceste sisteme omogene, care sunt elementele componente unui sistem omogen și care este structura lor generală, cum notăm astfel de sisteme și cum se află soluțiile unui sistem omogen în funcție de rangul matricei asociate sistemului.

Vei vedea că denumirea de sistem de ecuații liniare omogene vine de la condiția ca termenul liber al fiecărei ecuații componente sistemului să fie nul.

De asemenea, așa cum ai observat și la celelalte secțiuni ale acestui eBook, profesorii noștri de matematică ți-au pregătit exemple de sisteme omogene compatibile, cărora le vei găsi rezolvarea în partea următoare, intitulată Rezolvarea sistemelor liniare omogene. În cea de-a doua parte vei vedea cum se pot rezolva anumite sisteme omogene, în funcție de numărul de ecuații, respectiv de numărul de necunoscute componente sistemului.

Fiecare tip de sistem este exemplificat și rezolvat complet de către profesorii noștri, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine algoritmii de rezolvare a acestor sisteme omogene.

Așadar, accesează cu încredere subcapitolul Sisteme de ecuații liniare omogene, pentru a afla cum să abordezi problemele în care intervin sistemele omogene și care este algoritmul de rezolvare a acestor sisteme omogene, în funcție de numărul ecuațiilor și numărul necunoscutelor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in