Metoda matriceală

O primă metoda de rezolvare a sistemelor compatibile pe care o poți descoperi accesând această pagină se numește metoda matriceală.

Accesează pagina care poartă numele acestei metode, Metoda matriceală, urmărește pașii de rezolvare prezentați în algoritmul de rezolvare a sistemelor de ecuații liniare folosind metoda matriceală.

Pentru a se asigura că ai înțeles fiecare pas al algoritmului acestei matode, profesorii noștri ți-au pregătit exemple și exerciții rezolvate complet și pas cu pas.

Te sfătuim să accesezi cu încredere pagina Metoda matriceală și învață despre o metodă sigură de rezolvare a sistemelor de ecuații liniare.

Această metodă de a rezolva un sistem de ecuații liniare presupune următoarele:

  1. I se asociază sistemului de ecuații liniare ecuația matriceală A * X = B, unde A este matricea coeficienților (necunoscutelor) sistemului, X este matricea necunoscutelor sistemului, iar B este matricea coloană a termenilor liberi.
  2. În cazul în care avem o matrice pătratică A\in\mathcal{M}_{n}(\mathbb{C}), n\in\mathbb{N}^\ast, se verifică dacă matricea A este inversabilă (calculându-i determinantul - dacă ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in